Show Menu

Platser att besöka på Gotland

Det finns många fantastiska platser att besöka på södra Gotland. Vita stränder, vackra åkrar och ängar, raukar, lokala hantverkare, konstnärer, utsiktsplatser och ett fantastiskt naturreservat på allvarsmark.
På södra Gotland finns det mycket att göra. Träffa Ingela Karlsson på Fide Fajans, åk till Körsbärsgården, ta en tur på islandshästar eller besök fina restauranger.

FIDE FAJANS
Odvalds 151 Fide
623 36 Burgsvik
Telefon: 0498-48 39 57
E-post: info@fidefajans.se
www.fidefajans.se

KÖRSBÄRSGÅRDEN
Västergårda Sundre 135
623 30 Burgsvik
Telefon: 070-621 22 20
www.korsbarsgarden.se – Kolla även Marita Jonssons blogg

VAMLINGBO ISLANDSHÄSTAR
Vamlingbo Sippmanne 833
623 31 Burgsvik
Telefon: 070-581 28 89
E-post:
www.vamlingbo-islandshastar.se

HABLINGBO CRÊPERIE
Hablingbo Stora Burge 820
623 42 Havdhem
Telefon: 0498-48 72 80
www.hablingbocreperie.com

PENSIONAT HOLMHÄLLAR
Vamlingbo
Austre 980
623 31 BURGSVIK
Telefon: 0498-498030
www.holmhallar.se

PENSIONAT GRÅ GÅSEN
Hoburgsvägen 3
623 35 BURGSVIK
Telefon restaurang: 0498-497 000
www.gragasen.se

GULDKAGGEN
Burgsviks hamn 4
623 35 Burgsvik
www.guldkaggen.com

Fide Fajans Gotland
På södra Gotland finns många duktiga hantverkare och konstnärer, bland annat Ingela Karlsson som äger och driver Fide Fajans. Hon tillverkar vackra bruksföremål i lera.
www.fidefajans.se

Körsbärsgården Gotland
Alldeles i närheten av Tore ligger Körsbärsgården som har starka band till Tore. Signe som en gång byggde och drev Körsbärsgården föddes nämligen på Tore. Idag drivs Körsbärsgården av Marita Jonsson med familj. Sommartid serveras fantastisk mat och gästerna får uppleva den vackra trädgården. Året runt finns möjlighet att besöka konstutställningar. Läs gärna Maritas blogg för vidare information.
www.korsbarsgarden.se

Vamlingbo islandshästar Gotland
Här finns också Cecilia med sina vackra och uthålliga islandshästar. Det finns med andra ord stora möjligheter att uppleva södra Gotland från hästryggen året runt. Följ Linnés fotspår och rid på samma vägar han gjorde en gång för 300 år sedan.
www.vamlingbo-islandshastar.se

Hablingbo Crêperie Gotland
Hablingbo Crêperie bjuder på god mat baserad på crêpes och galetter, vacker keramik av Åsa Lindström och en mycket uppskattad varité. Boka bord i god tid då detta är ett mycket populärt utflyktsmål och matställe.
www.hablingbocreperie.com

Pensionat Holmhällar
Holmhällar Pensionat är väldigt uppskattat för sin lunch. De erbjuder traditionell svensk husmanskost som alla åldrar uppskattar. Holmhällar Pensionat, eller Panget, finns på Gotlands vackra sydostkust och är väl värt en promenad före eller efter lunch.
www.holmhallar.se

Pensionat Grå Gåsen Gotland
Grå Gåsen finns i Burgsvik. Atmosfären är fantastisk. Här erbjuder man god mat, bar och mycket uppskattade musikkvällar. Den omtyckta svenska TV serien Så Mycket Bättre spelas in just här.
www.gragasen.se

Wärdshuset Guldskaggen Gotland
Guldkaggen ligger I Burgsviks hamn och har blivit som ett andra hem för manga – hit vallfärdar folk för att njuta av bra musik och äta god lunch eller middag. Guldkaggens After Beach är ett måste för den som besöker södra Gotland. Guldkaggen tas omhand av några familjer vars trevliga bemötande gör resan till Gotland till ett oförglömligt minne.
www.guldkaggen.com